Fietsend de herfst in

Enkele redenen om blijven te fietsen tijdens de herfst

Je slaapt beter
Fysieke activiteit zorgt voor betere kwaliteit van de slaap. Je slaapt sneller in en dieper. Je hebt het vast zelf ook al wel eens gemerkt dat als je een goede tocht hebt gefietst dat je dan ’s nachts heerlijk kan slapen.
 

Je wordt minder snel ziek
Je kan zaken als griep, maar ook suikerziekte makkelijker van je af houden. Vijf keer per week slechts 30 minuten is al voldoende om je risico’s ongeveer met de helft te verminderen. Je bloedsuikerspiegel stabiliseert hierdoor ook waardoor je je algemeen fitter voelt.
 
Je ervaart minder stress
Regelmatig sporten, fietsen dus, houdt je stresshormonen onder controle. Je cortisolspiegel stabiliseert waardoor je minder stress ervaart.


Je houdt je gewicht makkelijker op peil
Met fietsen verbruik je behoorlijk veel calorieën. Tussen de 300 en 700 calorieën per uur om precies te zijn. Als ik voor mezelf spreek, moet ik toegeven dat als het weer wat minder wordt, mijn calorische intake meestal wat toeneemt. Door elke week een paar uur te fietsen kan je dit mooi compenseren.

Je weet dat je het achteraf heerlijk vindt
Soms heb je, en zeker als je in de herfst naar buiten kijkt, niet zo veel zin om te gaan fietsen. Maar, als je toch gaat dan blijkt dat je er vaak echt wel van kan genieten. Focus op het fietsen en je kan helemaal “zen” worden: je bloeddruk verlaagt, je immuunsysteem krijgt een boost en je focus wordt beter. Achteraf voel je je vaak heerlijk. Gaan dus!

En als je het een beetje spannend vindt op de racefiets op de vaak natte en met gevallen blaadjes bedekte wegen, pak dan de gravelbike of MTB. Met de brede banden op deze fietsen heb je veel meer grip. Zo kan je toch blijven genieten op de fiets al verandert het seizoen.
(bron: benefiets)

Schuiven naar boven