Pech voor Jos Mertens

Het zit onze maat Jos Mertens de jongste tijd niet mee. Eerst moest hij een tijdje van de fiets blijven wegens knieperikelen.
Ondertussen had hij opnieuw zijn ‘fietsdraai’ gevonden en deed hij weer wekelijks zijn kilometers.
Nog niet zolang geleden moest hij een beroep doen op de pechdienst toen onderweg zijn fietsketting het begaf en nog iets eerder reed hij zijn wagen total loss toen hij in een smal straatje tegen een openzwaaiend portier van een andere wagen aanreed. Gelukkig alleen maar materiële schade, al brengt dat toch altijd een hoop ellende en geloop met zich mee. Genoeg pech voor dit en de komende jaren zou je dan denken.
Niet dus.
Afgelopen vrijdag werd hij niet zover van zijn thuis door een wagen van het fietspad gemaaid. Jos werd fel bloedend met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden gelukkig geen breuken vastgesteld. Hij is wel fel geschaafd aan het gezicht en onder het oog moest een diepe wonde genaaid worden. Verder heeft hij nog tal van schaafwonden aan armen en benen. En ongetwijfeld heeft zo’n ongeval ook mentaal zijn weerslag. Van zoiets moet je ongetwijfeld ‘bekomen’.
Na verzorging heeft Jos vrijdagavond het ziekenhuis mogen verlaten.
Hij moet nu een aantal weken van de fiets blijven en wie Jos kent (en we kennen hem allemaal) weet dat dit hem zwaar valt. “Zeker nu het mooie weer eraan komt”, wist hij ons te vertellen.
Maar Jos is een taaie en ik durf er geld op verwedden dat we hem sneller dan verwacht weer op de fiets zullen aantreffen.

Schuiven naar boven